Pages

Thursday, April 28, 2011

Dulu lain sekarang lagi lain...

Salam..
entry kali nie berkaitan dulu vs sekarang..
ha..cmne nak mula erk..
ok.. kalau dulu kan.. dengan RM1 aku bole beli nasi lemak + dengan air sirap secawan tahun 1997.. ha..time tuh aku darjah satu..=) VS sekarang.. dengan RM1 aku rasa cam takde function sangat la...ape yang bole wat dengan Rm1? nasi kosong jer la..tade lauk..tu tak masok dengan lauk lagi..haa... adoi.. bnyak teruk maa...

Dulu pegi scola naik moto bapak aku hantar..moto c80..rabat 4 beranak atas tu..lek jer..VS sekarang.. mana ada lagi orang naik moto tu..semua dah jadi moto antik dah..bini tengok pon da tak teringin naik..lebih rela jalan kaki..(kalau ada yang camtu la)..iskh23..

Dulu jugak tak tahu komputer tu apa..time2 window 97...paling famous pon pandai main game mario n bomberman jer..VS sekarang nah..amik ko.. window 7.. apa benda yang tak leh sumbat ce cite sikit..haa..semua ada.. game? toksah cakap la...bersepah..tak abes main sampzi tujuh keturunan la..hahaha

Dulu lagi... dulu - dulu mana paling hebat pon time Mr.O kecik..
ada video tape..sapa ada video tape nie pon dah kira hebat... law lagi hebat ada vcd player..haa..
VS sekarang nie home theater bang! vcd tak bpe lyan sangat la.. sekarang semua movie sumbat dalam external jer..haaa...hebat tak?

dah la tu..banyak lagi benda sebenarnya..hee..kita sendiri bole menilainya..
semua contoh yang Mr.O bagi tuh.. time2 zaman Mr.O kecik k..
bukan contoh zaman tok nenek dulu...huuhu
semuanya bergerak pantas..sekarang macam2 kemajuan dah dicapai oleh manusia..dalam jangka masa yang sangat singkat..kan?
hm.. manusia sangat cerdik..disebabkan itulah ALLAH berikan kita akal..untuk berfikir..
buatlah benda2 yang baik dengan kemajuan yang kita ada sekarang..jangan salah gunakannya..

tenung2kan dan selamat beramal..=)

Tekan kalau suka .

2 KoMen KoWg?:

nub said... [Balas Komen]

bab yang windoes tu naseb baek la da senang laa ni..

dulu aku klas komputer guna window 97,ouh seksanya...

haha

PriNceghOstz said... [Balas Komen]

@nub

haaa...sekarang sangat2 la senang...dulu kemain susa..