Pages

Monday, March 7, 2011

Anda tetap hebat dihati Mr.O!

SALAM.. ha..post nie Mr.O wat pada pukul 5.55a.m..
cantik kan time tuh..hehe..
bukan aper..baru jer abes tengok bola chelsea vs blackpool..
sambil -sambil Mr.O tunggu azan subuh..Mr.O nak post la satu entry..heee..
sebagai kipas-susah-mati Chelsea.. Mr.O xnak ketinggalan perlawanan EPL malam nie..
walaupon hanya lawan dengan kelab yang berada di tangga 15..
tetapi perlawanan ini penting untuk Chelsea terus mendekatkan mata..
Tahniah chelsea atas kemenangan Anda!!=)

kecoh la ko mamak!
adoi..penat2 jer aku pergi dari blog aku (bilal) ke cafe blog (farouq)..jauh tau tak!
bagi la chance kami fan chelsea nak tengok team kesayangan kami nie lawan..
adoi!!..kalau Man U mati2 jer ko tanak tutup cafe kan..
dem!!! panas betol Mr.O ngan perangai mamak nie..
dapat tengok first half jer live tadi..sob..sob..
then dia trus tutup Tv tu..
dah bengang tak dapat tengok second half, Mr.O pergila blog (ALI) plak..semata - mata nak cari bilik TV..nak tengok lagi bola..tak patah semangat kalau Chelsea yang lawan..huhu
time tu lak hujan..iskh..iskh..banyak tol dugaan..redah jugak la..
sampai2 kat ilik Tv kat blog (ALI)..
dapat bukak Tv.. tapi..... tade remote control lak..
bengong tol la..sape la makan remote nie..dah tu nak tengok ape jer tak leh nak tukar siaran..
dengan perasaan hampa..Mr.O balik bilik meredah kesejukan pagi bersama hujan yang semakin lebat menggambarkan kekecewaan hati Mr.O..eceh! BM Mr.O A taw.! huhu
sampai kat bilik jer..terus serbu bilik kawan pinjam Broadband dia..haha..
nak tengok commentary live kat ESPN.soccernet..
atlast dapat jugak tawu pekembangan perlawanan...huhu...

Ulasan perlawanan



First half
sepanjang perlawanan berlangsong.. nampak chelsea menguasai perlawanan..
cubaan demi cubaan mencari gol pertama.. tapi masih buntu..
akhirnya gol pertama tiba pada minit ke-20 hasil tandukan Terry (capten), hasil sepakan sudut yang cantik dari Frank Lampard..
kemudian Blackpool teruskan perjuangan dan sepakan dari pemain blackpool berjaya ditepis oleh Peter Cech (keeper) dan terkena tiang.. sangat berbahaya!

second half
second half..Mr.O tak tengok live..tapi baca commentary live..
chelsea membuat pertukaran dengan mengeluarkan Didier drogba yang kelihatan sakit menggantikan salamon kalou..
Chelsea mendapat gol kedua melalui penalty selepas Salomon Kalou dijatuhkan di dalam kotak penalty..
sepakan di ambil oleh Frank Lampard.. dan.... Goal!!!.. sepakan rendah dari sudut sebelah kiri melepasi penjaga gol pada minit ke-63..




kemudian sekali lagi gawang Blackpool digegarkan pada minit ke-66..sepakan kaki kanan Lampard melepasi kawalan penjaga gol.. 3-0!!
ruginye tak dapat tengok..=(
serangan dari Blackpool membuahkan hasil apabila mendapat gol saguhati tuan rumah melalui Jason Puncheon pada minit ke-89..
perlawanan berakhir dengan keputusan Chelsea 3-1 Blackpool..

p/s: dah azan..nak solat subuh..heee..=)

Tekan kalau suka .

1 KoMen KoWg?:

Bakri Hussin said... [Balas Komen]

datang singgah dan follow jom follow sy balik mr o

Http://www.dunialelakimaskulin.com

dua2 chatbox dalam blog anda dah tak berfungsi sila tukar ngan chat box lain ok